18 Eylül 2011 Pazar

Denizin üstünde taş sektirmece

Çocukluk döneminden kalma bir alışkanlık, ne vakit sahil kenarında olsam elime bir taş alıp sektiresim gelir denizin üstünde.Öyle rahatlatıcı bir kayboluş anı yaratır ki bilmek istemezsin sonrasını.Bir de deniz dalgalıysa daha bir zor olur ama her sekiş taşın su üstünde kalma çabası ve dibe dalış, belki ben abartıyorum yada daha çok özlüyorum çocukluğumu, her yaş değiştirişimde.Çabalama, koşturmaca, bıkkınlık ve yılgınlığın her sene artmasıyla özlem duyuyorum geçmişin güzel anlarına.
     Şehir yaşamı bir yerde insanı kitliyor ve o yer sen farkında olmadan hücren oluyor koca şehrin herhangi yalnız bir mecrasında.Sorumluluk ipi bir kez tutuşturuldumu eline bir daha bırakamıyorsun.günlük, sıradan zorunluluklar.Sürekli çalan telefon ,zamanında gelmeyen iett otobüsü,omuz atıp kaçan insanlar,ifadesiz suratlar, kabusu yaşatıyor insana.Yaşanılacak o kadar çok güzel an varken hayatta,sürekli geçmişin hayaliyle bugünü kaçırıyoruz ki en acısı da bu olsa gerek.Hayaller  sadece ve sadece gece uykuya dalmadan 5 dakika öncesinde kuruluyor,gerçeklerden fırsat kalırsa tabii,ütopyalarsa çoğu zihinde yer bulamıyor kendine.Sürekli ciddi olmalıyız, sürekli uyanık, sürekli önce davranmalıyız,sürekli koşmalıyız,nereye gideceğimizin bilinceymişiz gibi davranarak.Oysa tüm bunlar okula işe hastaneye vs. artık ne önmeliyse ona yakın olmak için midir? Yoksa alışkanlık mıdır şehir insanı olmak?Hayat elbette bir bedel ister bizden ama bu bedel çocukluğumuzu kaybetmek pahasınada olsa ödenmeli midir?
    İşte şıkışmışlık, sonucundaysa kalabalıklar arasında kendini yalnız hisseden, psikolojisi, sürü psikolojisinden nefret eden koyunlardan farksız,insan yığınları,kolay hayatlarmışcasına harcanan boş zamanlar. Deniz kenarında bir taş sektiremeyecek kadar, kendine kendinden uzak insanlar,
      Yine sahil kenarındayım ve yine taş sektiriyorum yanımdan geçen insanların laflarına aldırmadan çünkü insan olmak lazım geldiğinde,çocuk olmasını bilecek kadar yaşamayı ve yaşamı seyretmeyi sevdiğimden.

 (-koca adama bak hiç bir işi yokmuş gibi taş sektirmeye çalışıyor sahilde. diyen yaşlı bir teyzeye ithafen yazılmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler